Przenośny termometr elektroniczny z wbudowaną sondą ostrzową.
Idealny do wgłębnego pomiaru ciał stałych (pomiar temperatury np. ciasta w piekarni, owoców w przechowalni, potraw w kuchni). Sonda ostrzowa jest wykonana ze szlachetnej stali nierdzewnej. Zastosowanie w systemie HACCP do monitorowania temperatury tzw. punktach krytycznych. Dla zastosowania w systemie HACCP termometr może zostać wyposażony w świadectwo wzorcowania przyrządu. Cena 139,00zł netto. Termometr stosowany w przemyśle spożywczym, instalatorskim i laboratoryjnym. Służy również do pomiaru temperatury gazów i cieczy.
Zakres pomiarowy |
-50...300°C |
Dokładność |
+/-1°C (w zakresie -20...80°C); +/-2,5°C w pozostałym |
Rozdzielczość |
0,1°C |
Sonda |
ze stali nierdzewnej |
Wymiary sondy ostrzowej |
dł. 110 mm, średnica 3mm |
Jednostka temperatury |
°C, °F |
Funkcje |
|
Warunki pracy |
-10...50°C |
Zasilanie |
1 bateria pastylkowa, litowa LR44 1,5V |
Kolor obudowy |
czarny |
Certyfikaty |
CE |
Produkcja |
Elitech |